لایه‌ برداری پوست، رمز داشتن پوستی نرم و شفاف

تصور می‌کنید که محصولات لایه‌بردار فقط دروغ‌های تبلیغاتی هستند؟ متخصصین پوست می‌گویند این محصولات واقعاً برای داشتن پوستی سالم و درخشان کمکتان می‌کنند. اگر می‌خواهید بدانید چطور می‌توانید بهترین استفاده را از محصولات لایه‌بردار پوست داشته باشید، با ما همراه باشید.

طبقات بخش زیبایی داروخانه‌ها مملو از محصولاتی است که ادعا دارند پوست را لایه‌برداری می‌کنند اما خانم‌های زیادی طریقه و زمان استفاده از آنها را نمی‌دانند یا اصلاً نمی‌دانند این محصولات واقعاً با پوستشان چه می‌کند.

اینطور به نظر می‌رسد که این محصولات رمز داشتن پوستی صاف و درخشان هستند؛ مخصوصاً با بالاتر رفتن سن.

به این دلیل لایه‌برداری پوست موثر است: سطح بیرونی پوست (اپیدرم) لایه‌هایی است که از سلول‌های مرده تشکیل می‌شود. بعد از حدود چهار هفته، این سلول‌ها از زیر اپیدرم به سطح آن منتقل می‌شوند که از آنجا می‌ریزند و پوستی جدید و شاداب‌تر از زیر آن پدیدار می‌شود.

اما وقتی سنمان بالاتر می‌رود، توانایی بدنمان برای انداختن سلول‌های مرده کندتر می‌شود و این باعث می‌شود پوست تیره و کدر دیده شود. به همین دلیل است که بچه‌ها پوستی به مراتب درخشان‌تر از بزرگسال‌ها دارند.

لایه‌برداری با برداشتن لایه بیرونی پوست، روند پوست‌اندازی را سریع‌تر می‌کند. اما انجام زیاد از حد آن یا استفاده از محصلات نامناسب ممکن است موجب آسیب دیدن یا خشکی پوست شود. پس از کجا می‌توانید مطمئن باشید پوستتان را اشتباهی لایه‌برداری نمی‌کنید؟ در این مقاله باید و نبایدهای آن را از زبان متخصصین پوست برایتان عنوان می‌کنیم.

بدانید لایه‌برداری برای پوستتان چه می‌کند
لایه‌برداری ملایم چیزی بیشتر از صورتی شدن پوست و نرم شدن آن در بر دارد.
با گذشت زمان، لایه‌برداری منظم به طور قابل‌ملاحظه‌ای منافذ پوست را کاهش داده و سطح پوست را جوان‌تر و شاداب‌تر می‌کند.
پدیدار شدن سلول‌های تازه، بافت پوست را یکدست‌تر هم می‌کند و منافذ را می‌پوشاند. همچنین رنگدانه‌ها و خطوط روی پوست را کمرنگ‌تر می‌کند زیرا پوست آفتاب‌خورده و تغییررنگ‌دانه را از بین می‌برد.

لایه‌برداری پوست همچنین نفوذ یافتن سایر محصولات پوستی را نیز بهتر می‌کند--محصولاتی که برای رطوبت‌بخشی یا از بین بردن چروک، جوش یا تغییر رنگ پوست استفاده می‌شوند. همچنین باعث می‌شود اتوبرنزها بهتر روی پوست نشسته و دوام طولانی‌تری داشته باشد.

تصور نکنید همه لایه‌بردارها یکجور هستند!
لایه‌بردارها دو دسته هستند: لایه‌بردارهای فیزیکی و شیمیایی. برای تشخیص تفاوت آنها، یک سینک ظرفشویی پر از ظروف و قابلمه‌های کثیف را تجسم کنید. هم اسکاچ و هم مایع ظرفشویی آنها را تمیز می‌کند اما به طرق مختلف. در لایه‌بردارهای فیزیکی (که لایه‌بردارهای مکانیکی هم نامیده می‌شوند) برای برداشتن پوست مرده از مواد دانه‌دار استفاده می‌کنند.

لایه‌بردارهای شیمیایی یا مایع، از یک اسید ملایم برای حل کردن چسبی که سلول‌های مرده را به سطح پوست می‌چسباند استفاده می‌کند. این اسیدها شامل اسید بتا هیدروکسی (که سالیسیلیک یکی از آنهاست) و اسید آلفا هیدروکسی مثل گلیکولیک و لاکتیک می‌باشند.

کدامیک برای شما بهتر است؟ به نوع پوست شما بستگی دارد.
اگر پوستی شدیداً خشک، حساس یا مستعد جوش دارید، از لایه‌بردارهای شیمیایی استفاده کنید زیرا لایه‌بردارهای مکانیکی ممکن است موجب ملتهب شدن یا اذیت شدن پوستتان شوند.

اسید سالیسیلیک برای آنهایی که جوش می‌زنند بسیار عالی است زیرا لایه سطحی پوست را از سلول‌های مرده پاک کرده و باکتری‌هایی که موجب پدید آمدن جوش می‌شوند را از بین می‌برد.

و نوع پوستتان هر چه که باشد، سعی کنید لایه‌بردارهای فیزیکی را همراه با دانه میوه‌ای فقط روی بدنتان استفاده کنید نه صورتتان. شاید چون فکر می‌کنید با مواد طبیعی درست شده‌اند سالم هستند اما ممکن است با لبه‌های تیز و خشنی که دارند پوست‌های نازک را پاره کنند و موجب جوش یا سایر مشکلات پوستی شوند.

باید بدانید چه زمان نیاز به لایه‌برداری دارید
همه انواع پوست‌ها می‌توانند از یک لایه‌برداری خوب فایده ببرند.
معمولاً به همه افراد، صرفنظر از نوع پوست و میزان حساس بودن پوستشان را جوش زدنشان، توصیه می‌شود که برای جوان و درخشان کردن پوست خود از لایه‌برداری استفاده کنند.

اما اینکه چند وقت یکبار این عمل انجام شود به نوع پوست شما بستگی دارد. اگر پوستی چرب دارید، حداقل هفته‌ای یکبار اینکار را انجام دهید.

خانم‌هایی که پوستی خشک‌تر و حساس‌تر دارند فقط یک هفته تا دو هفته یکبار برایشان کافی است.

قسمت‌هایی از بدن مثل زانوها، آرنج‌ها، قوزک و کف پا را می‌توان یک روز در میان لایه‌برداری کرد. دلیل آن این است که پوست این نواحی بدن ضخیم‌تر است و تحمل بیشتری دارد. علاوه بر اینکه سلول‌های مرده و خشک بیشتر در این نواحی جمع می‌شوند.

اما اگر دچار یک عفونت فعال، تاول تبخالی، آفتاب‌سوختگی، پوست شدیداً خشک، قرمزی یا التهاب پوست هستید، از لایه‌برداری اجتناب کنید. اجازه بدهید ابتدا پوستتان درمان شود زیرا لایه‌برداری وضعیت آن را وخیم‌تر می‌کند.


بااینکه کمی لایه‌برداری تغییر شگرفی در صورتتان ایجاد خواهد کرد اما لایه‌برداری بیش از اندازه موجب تشدید آکنه و جوش و بیشتر شدن خشکی پوست می‌شود.

دلیل آن این است که سلول‌های مرده سطح پوست رطوبت نگه داشته، بنابراین برداشتن مداوم این لایه محافظ از مرطوب ماندن آن جلوگیری می‌کند. اگر پوست بعد از لایه‌برداری خونریزی کرد یا احساس سوزش داشت یعنی بیش از اندازه لایه‌برداری کرده‌اید. این نشانه آن است که لایه بیرونی پوست را نیز کنده‌اید.

یک مشکل متداول دیگر: استفاده از چندین محصول لایه‌برداری به طور همزمان. این اشتباه به کرات انجام می‌شود. چند بار شده است که صورتتان را با یک لایه‌بردار فیزیکی شسته‌اید و بعد یک لایه‌بردار شیمیایی روی آن زده‌اید؟