با این خوراکی ها سریع‌تر لاغر می شوید

سرکه، نمونه ضعیف‌شده‌ای از اسیدسیتریک است که تاثیر زیادی بر کاهش گلوکز دارد.
دیده‌اید بعضی‌ها هرچه غذا می‌خورند، چاق نمی‌شوند و به اصطلاح متابولیسم بدنشان بالاست؟! این افراد همیشه باعث می‌شوند کسانی که به قول خودشان «با آب نوشیدن» هم چاق می‌شوند، حسابی حسرت به دل شده و آرزو کنند کاش متابولیسم آنها هم بالا بود و اینقدر راحت چاق نمی‌شدند! اینکه متابولیسم بدن بالا یا پایین باشد تا حد زیادی به ژنتیک و البته سبک زندگی فرد بستگی دارد. با این حال می‌توان با ایجاد تغییراتی در انتخاب نوع خوراکی‌ها و عادات‌غذایی سرعت متابولیسم بدن را، حتی برای مدتی موقتی افزایش داد. در ادامه با برخی از این خوراکی‌های دوست‌داشتنی آشنا خواهید شد.

تمشک
سوزاننده چربی‌ها
تمشک حاوی مواد آنتی‌اکسیدانی است و تحقیقات اولیه نشان داده تاثیر جالبی بر کاهش وزن دارد. این ترکیبات با افزایش تولید هورمون آدیپونکتین- که محرک عضلات و سوزاننده چربی است- به صورت مستقیم سوختن چربی‌های ذخیره شده را افزایش می‌دهند. البته خوردن تمشک به تنهایی، نمی‌تواند شما را به وزن ایده آل برساند.

ماهی‌های چرب
جلوگیری از رشد سلول‌های جدید چربی
در ماهی‌های چرب مثل سالمون، تنها 2 نوع اسید چرب امگا3 وجود دارد که یکی از آنها «DHA» است. این اسید چرب می‌تواند مانع از رشد سلول‌های جدید چربی شود و بنا به مطالعاتی که در مجله «Nutrition» چاپ شده، می‌تواند باعث مرگشان شود! البته اگر علاقه‌ای به خوردن ماهی ندارید، می‌توانید با مصرف مکمل‌های روغن ماهی از خواص آن استفاده کنید. اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید از مکمل‌های «DHA» که بر پایه خزه و جلبک دریایی تهیه شده‌اند، استفاده کنید و از همه خواص آن بهره ببرید.
همچنین وجود سطح بالایی از هورمون لپتین با کاهش متابولیسم و وزن گرفتن در ارتباط است. یک راه خوب برای پایین نگه داشتن سطح لپتین افزایش مصرف ماهی است. روغنی که در ماهی‌هایی مانند سالمون و تن وجود دارد، می‌تواند سطح لپتین را کاهش داده و به تجزیه موثرتر مواد غذایی در بدن کمک ‌کند.

سرکه
کنترل قند خون
سرکه، نمونه ضعیف‌شده‌ای از اسیدسیتریک است که تاثیر زیادی بر کاهش گلوکز دارد. مطالعه‌ای که به‌تازگی در ایتالیا انجام شده، نشان داده وقتی شرکت‌کنندگان در این آزمایش فقط یک قاشق غذاخوری سرکه (به عنوان چاشنی سالاد) به وعده‌های غذایی خود اضافه کردند، قند خون بعد از غذایشان 30درصد کمتر شد. کنترل قند خون همچنان یکی از جزئیات ضروری کاهش وزن و لاغر ماندن است.

فلفل تند
افزایش متابولیسم
اضافه کردن مقداری ادویه به غذا به کاهش‌وزن کمک می‌کند. فلفل‌های تند، حاوی ماده‌ای به نام کاپسایسین هستند که طعم تندی را به این گیاهان داده و در متابولیسم بدن جهش ایجاد می‌کنند. این مواد شیمیایی همچنین باعث می‌شوند بدن شما بعد از تمام شدن غذا هم به سوزاندن کالری ادامه دهد.

پروتئین
حس سیری بیشتر
پروتئینی که از گوشت خالص گاو، ماکیان، ماهی، لبنیات یا سویا تامین می‌شود، می‌تواند بازیگر نقش اول لاغری باشد. آمینو اسیدهایی که پروتئین‌سازی را به عهده دارند، باعث ترشح هورمون گلوکاگون می‌شوند که چربی‌سوز است و انرژی بدن را پایدار می‌کند. همچنین فرایند هضم پروتئین بدن را تحریک به ترشح هورمون سیری (CCK) می‌کند. البته این حقیقت هم وجود دارد که با هضم و شکستن پیوندهای پروتئینی در مقایسه با هضم کربوهیدرات‌ها یا چربی‌ها، انرژی بیشتری در بدن مصرف می‌شود، بنابراین باید پروتئین را در تمام وعده‌های غذایی‌تان داشته باشید. البته منابع بی‌شماری وجود دارد، اما پروتئین خالص مثل ماست یونانی، پنیر محلی و مرغ گریل شده مناسب‌ترین منابع پروتئین هستند.

چای سبز
سوزاننده کالری‌ اضافه
چای سبز و البته بسیاری از مکمل‌های کاهش وزن حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام «EGCG» است. این آنتی‌اکسیدان با سوزاندن کالری اضافه و استفاده از چربی ذخیره‌شده به عنوان انرژی باعث افزایش دمای بدن یا تولید گرمای بیشتر در بدن می‌شود.

فلفل‌دلمه‌ای قرمز
تحریک دستگاه گوارش
این سبزیجات خوشرنگ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها (به خصوص ویتامین C و بتاکاروتن) هستند و در مبارزه با عفونت‌ها به بدن کمک می‌کنند. آنها محرک دستگاه گوارش بوده و ظاهرا تقویت‌کننده متابولیسم هم هستند و در کاهش وزن اضافه به شما کمک می‌کنند. می‌توانید فلفل دلمه‌ای را به صورت خام یا پخته میل کنید.

فیبر
افزایش انرژی
همیشه فیبر به دلیل مواد مغذی خوبی که برای کاهش وزن دارد، توسط متخصصان کاهش وزن توصیه شده زیرا سرعت عمل هضم را کاهش داده، انرژی و قند خون را ثابت نگه می‌دارد. البته فیبر باعث ترشح بهینه هورمون‌های مربوط به گرسنگی و سیری در طول هضم غذا می‌شود.سعی کنید به جای اینکه فیبر مورد نیاز بدنتان را از غذاهای پخته و فرآوری شده تامین کنید، از فیبر خوراکی‌های خام بهره بگیرید. فرآوری فیبر می‌تواند تغییراتی شیمیایی در ترکیباتش ایجاد کند که ممکن است از میزان تاثیرگذاری آن بر احساس سیری یا کاهش کلسترول بکاهد.

سبزیجات برگ‌دار
غذاهایی با کمترین کالری
اضافه کردن سبزیجات برگ‌دار به غذا نه‌تنها باعث حجیم شدن غذا بدون پرکالری شدن آن می‌شود که سرشار از مواد مغذی (ویتامین‌های A، C، K، فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و فیبر) خواهد شد و خیلی راحت در برنامه روزانه‌تان جای می‌گیرد. به راحتی می‌توانید اسفناج را به سالادتان اضافه کرده و دانه خردل یا انواع کلم را به سوپ‌هایتان اضافه کنید تا نه‌تنها در مقابل بیماری‌ها مقاوم شوید بلکه شکم‌تان هم حسابی تخت شود!

سبزیجات شاخه‌دار
تنظیم‌کننده متابولیسم
سبزیجات پرفیبر غیرنشاسته‌ای دارای بیشترین مقدار مواد ترموژنیک (موادی که برای تجزیه‌شان در بدن بیشترین مقدار انرژی لازم است) هستند و همچنین تاثیر کمی بر سطح انسولین دارند که به تنظیم متابولیسم بدن کمک می‌کنند. بهترین انتخاب‌های گیاهی کلم، جوانه کلم بروکسل، مارچوبه، بروکلی، گل‌کلم، اسفناج، کاسنی‌فرنگی، کرفس، گوجه‌فرنگی، فلفل‌ها و لوبیاهای چشم‌بلبلی و سفید هستند که همگی حاوی فولات، بتاکاروتن، کلسیم، منیزیم و فیبر بوده و سرشار از ویتامین A، C و K هستند.