این وسیله ی کمکی در اولین برخورد یک بلندگوی ساده است که مانند هر تقویت کننده دیگری از سه بخش اساسی میکروفن، تقویت کننده و یک گوشی تشکیل شده است.
میکروفن : انرژی صوتی را از محیط اطراف دریافت و به انرژی الکتریکی تبدیل نموده به تقویت کننده ارائه می کند.
تقویت کننده (آمپلی فایر) : انرژی الکتریکی خارج شده از میکروفن را دریافت و آن را تقویت می کند.
گوشی (رسیور): موج الکتریکی تقویت شده توسط آمپلی فایر را به موج صوتی تبدیل نموده و وارد محیط می نماید. (عکس میکروفن عمل میکند)
انرژی الکتریکی لازم برای انجام این عملیات در این وسیله توسط باطری تامین میگردد که خود داراری انواعی است.
انواع سمعک از نظر شکل ظاهر:
(Body Worn) B.Wالف: جیبی
این نوع دارای یک جعبه قابل تعبیه در جیب ف شامل میکروفن و آمپلی فایر است که میتواند از طریق سیم صدای تقویت شده را به گوشی (رسیورهای) یک یا دو گوش منتقل نماید.
(Behind the ear) B.T.E ب: سمعک پشت گوشی
این سمعک در پشت گوش قرار گرفته و صدای تقویت شده را از طریق لوله و قاب گوش به داخل مجرای گوش خارجی منتقل می نماید.
(Iu the ear) I.T.E ج: سمعک داخل گوش
با قرارگیری در داخل گوش صدای تقویت شده را به داخل مجرای گوش ارجی انتقال میدهد.
(Iu the canal) I.T.C د: انواع سمعک داخل مجرا
انواع داخل مجرا کلاً در داخل مجرای گوش خارجی قرار می گیرد و صدای تقویت شده را به روی پرده کمپان میفرستد.
(Eye class) : سمعک عینکی
این نوع به دسته قاب عینک متصل میشود و دارای دو نوع هوایی و استخوانی است که مانند سمعک پشت گوشی بر پشت گوش تعبیه شده و از طریق لوله و قالب (سمعک عینکی هوایی) یا از طریق مرتعش شونده استخوانی (در سمعک عینکی استخوانی) صدا را به گوش منتقل میکند.
قالب سمعک:
این قالب برای انواع سمعک های جیبی و پشت گوشی با اهداف چند گانه زیر تهیه و مورد استفاده قرار می گیرد.
نگهداری گوشی سمعک جیبی یا پشت گوش بر روی گوشی
کنترل و جلوگیری از باز خورد اکوستیکی (یا سوت زدن )
فراهم ساختن مجرای مناسب انتقال صدای تقویت شده از این وسیله به مجرای خارجی گوش
تعدیل اکوستیکی
انواع سمعک
انواع این وسیله ی کمک شنوایی بر اساس سایز ( اندازه ) و همچنین میزان تقویت صدا و جای قرار کیری در گوش به پنج تقسیم بندی کلی تقسیم میشوند
۱ – سمعک های داخل گوشی با نام لاتین Hearing Aid In The Ear
۲ – سمعک های پشت گوش . نام لاتین : Hearing Aid Behind The Ear
۳ – سمعک عینکی که معادل لاتین آن : Eye Glass Hearing Aid
۴ – سمعک هایی از نوع جیبی به لاتین Body Worn (B.W) Hearing Aid
۵ – و در پایان سمعک دندانی
لوازم جانبی سمعک های زیمنس
سمعک های زیمنس در انواع گوناگون توسط کلینیک سمعک قلهک ارائه می گردد. این سمعک ها از لحاظ پنهان بودن و راحتی به انواع زیر تقسیم بندی شده اند. برای اطلاع از ویژگیهای هر کدام از این سمعک ها روی آن محصول کلیک کنید. (سایت تولید کننده)
لوازم جانبی زیمنس
به منظور حفظ و نگهداری باتری، شرکت Rayovac لوازم جانبی جدیدی را در اختیار کاربران قرار داده است. این لوازم جانبی عبارتند از قلم آهنربایی جهت تعویض باتری، جا باتری، تستر باتری و تمییز کننده باتری .
تمییز کننده باتری
وسیله ایی اعجاب انگیز به منظور تمیز کردن سمعک. این وسیله جدیدترین محصول عرضه شده توسط شرکت Rayovac است. ۵ in 1 جهت تامین خواسته کاربران طراحی شده است.
تستر باتری
هم اکنون با این وسیله آزمایش سریع و آسان کلیه باتری های سمعک Rayovac ممکن است. وسیله ی کوچک به منظور آزمایش باتری سمعک کاربران. هر تستر می تواند ۲ باتری اضافی در خود نگهداری کند در اینصورت شما همواره باتری سمعک یدک بهمراه خواهید داشت.
جا باتری
ا جا باتری Rayovac به کاربران سمعک اطمینان خاطر می بخشیم که هرگز سمعک آنها بدون باتری نخواهد ماند. این وسیله کوچک به کاربران امکان حمل ۳ باتری اضافی را می دهد. این وسیله قابل اتصال به جا کلیدی با قابلیت قرار گیری در جیب یا کیف شما طراحی شده است.
قلم آهنربایی
هم اکنون کاربران سمعک می توانند باتری سمعک خود را بدون هیچ گونه نگرانی تعویض کنند. قلم باتری محصول Rayovacبه منظور قرار دادن و خارج کردن باتری سمعک طراحی شده است. این محصول جدید مطابق با ارگونومی بدن، مجهز به دکمه فشاری، دستگیره و قلابی کوچک در اختیار کاربران قرار داده شده است. فقط کافی است یک دکمه را به منظور بلند کردن باتری فشار دهید و بعد از خارج کردن باتری از سمعک دکمه را رها سازید.