موهای گوش و بینی اضافه نیستند آنها را از بین نبرید

اين روزها مد شده است که براي زيبايي حتي موهاي گوش و بيني را هم از بين مي برند .آيا اين موها فقط مزاحمت ايجاد ميکنند و فايده ديگري ندارند آيا شما هم براي از بين بردن اين موهاي اضافي ليزر ميکنيد؟ شيوه هاي بهتر از آن را بلديد؟ اکنون نظر متخصص گوش وحلق و بيني را در اين مورد مي خوانيم
خواندن گفت‌وگو با دکتر ابراهيم رزم‌پا، متخصص گوش و حلق و بيني :
آيا ضرورتي براي وجود موهاي گوش و بيني وجود دارد؟
صد درصد! تک‌تک اجزا و سلول‌هايي که خداوند در بدن ما انسان‌ها خلق کرده است، فايده‌اي دارند. موهاي گوش و بيني از ورود اجزاي ريز و خارجي مانند گرد و غبار يا حشرات به داخل حفره‌هاي گوش و بيني پيشگيري مي‌کنند و به‌نوعي،‌ نقش محافظتي در برابر عوامل بيروني دارند.
آيا کوتاه کردن اين موها مي‌تواند باعث ايجاد مشکل شود؟
موهاي بيني و گوش برخي از افراد، بلندتر از حد طبيعي هستند و ظاهر ناخوشايند و آزار دهنده‌اي دارند. به‌همين دليل، کوتاه کردن آن‌ها با قيچي يا وسايل برقي که براي اين کار طراحي شده‌اند، مشکل خاصي ايجاد نمي‌کند. فقط بايد مراقب بود که هنگام کار با قيچي يا حتي دستگاه‌هاي برقي، آسيبي به بافت گوش و بيني نرسد. رفع موهاي زائد
کندن و دست‌کاري بيش از حد اين موها (به‌خصوص موهاي بيني) مي‌تواند خطر ابتلا به جوش‌هاي چرکي، عفونت، موي زيرپوستي، تورم و کورک را داخل حفره گوش و بيني افزايش بدهد و فرد را به دردسر بيندازد.
يعني کندن يا ليزر اين موها مي‌تواند باعث بروز مشکلاتي شود؟
بله. همان‌طور که گفتم، موهاي بيني و گوش‌ها، نقش حفاظتي در برابر عوامل بيروني دارند و به‌همين دليل نبايد به‌طور کلي ريشه‌کن شوند و از بين بروند. ليزر موهاي زائد در ناحيه گوش و بيني، اصلاً توصيه نمي‌شود. از طرف ديگر، کندن و دست‌کاري بيش از حد اين موها (به‌خصوص موهاي بيني) مي‌تواند خطر ابتلا به جوش‌هاي چرکي، عفونت، موي زيرپوستي، تورم و کورک را داخل حفره گوش و بيني افزايش بدهد و فرد را به دردسر بيندازد. از اين رو،‌ تاکيد مي‌کنم که موهاي گوش و بيني را به‌جاي ريشه‌کن کردن، کوتاه و مرتب کنيد.
برخي خانواده‌ها، وسايلي که براي اصلاح موهاي گوش و بيني خريده‌اند، به‌طور مشترک استفاده مي‌کنند. به‌نظر شما اين کار بدون اشکال است؟
دستگاه‌هاي برقي که براي کوتاه کردن موهاي گوش و بيني وجود دارند، جزو وسايل بهداشتي و نظافتي شخصي محسوب مي‌شوند و استفاده مشترک از آن‌ها، حتي بين اعضاي خانواده مانند پدر و پسر يا 2 برادر هم توصيه نمي‌شود.
اگر اعضاي خانواده از سلامت يکديگر اطمينان داشته باشند، باز هم نمي‌توانند اين وسايل را مشترک استفاده کنند؟
نه، حتي اگر استفاده‌کنندگان اين دستگاه‌ها از نظر ابتلا به بيماري‌هاي عفوني و ويروسي هم کاملاً سالم باشند، باز هم نبايد وسيله شخصي خود را در خانه به اشتراک بگذارند.
دستگاه‌هاي برقي که براي کوتاه کردن موهاي گوش و بيني وجود دارند، جزو وسايل بهداشتي و نظافتي شخصي محسوب مي‌شوند و استفاده مشترک از آن‌ها، حتي بين اعضاي خانواده مانند پدر و پسر يا 2 برادر هم توصيه نمي‌شود.
چرا؟
گوش‌ها و بيني به‌طور طبيعي داراي ميکروب‌هايي هستند که به آن‌ها فلور طبيعي مي‌گويند. بدن هرکدام از ما، به اين فلور عادت دارد. اين در حالي است که امکان دارد بدن افراد ديگر در اثر تماس با آن‌ها، دچار واکنش و بيماري شود. حالا اگر نوع ميکرو ارگانيسم‌ها و باکتري‌هاي موجود در گوش پدر و پسري با هم فرق کند و هر دو از يک دستگاه براي رفع موهاي گوش و بيني‌شان استفاده کنند، اين باکتري‌ها مي‌توانند از بدن پدر به پسر يا برعکس منتقل و ناقل بيماري محسوب شوند. فلور، فقط براي بدن خود فرد مضر نيست و مي‌تواند با ورود به بدن افراد ديگر، باعث ايجاد بيماري و ناراحتي شود.
6 نکته درباره دستگاه‌هاي رفع موهاي گوش و بيني
1. سري دستگاه را پس از هر بار استفاده، با آب و صابون مايع بشوييد يا با الکل تميز کنيد.
2. از آنجا که ترشحات گوش و بيني هنگام ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوانزا، آغشته به عوامل ويروسي و عفوني است، براي پيشگيري از آلوده شدن دستگاه يا تحريک گوش و بيني، از اصلاح موها در دوران بيماري خودداري کنيد.
3. انواع چراغ‌دار اين دستگاه‌ها براي سالمندان و آن‌هايي که مشکل بينايي دارند، توصيه مي‌شوند.
4. دستگاه‌هايي که موهاي گوش و بيني را اصلاح مي‌کنند، بهتر از انواعي هستند که موها را از ريشه مي‌کنند.
5. دستگاه‌هاي شارژي، بهتر از انواع برقي هستند و مي‌توان در مکان‌ها و موقعيت‌هاي مختلف از آن‌ها استفاده کرد.
6. قيمت دستگاه‌هاي اصلاح موهاي گوش و بيني، بين 20 تا 40 هزار تومان است.
منبع-سلامتيران