باور های غلط درباره لیزر موهای زائد

ليزر موهاي زائد را کم و نازک مي کند، اما باعث از بين رفتن آنها نمي شود. ما معمولا 4 تا 6 جلسه ليزر را به فاصله ماهي يک بار براي صورت و به فاصله سه ماه يک بار براي بدن تکرار مي کنيم. معمولا با انجام 4 تا 7 جلسه ليزر، تعداد موها خيلي کمتر مي شود.
البته به شرطي که فرد مشکل هورموني نداشته باشد، در غير اين صورت احتمال بازگشت موهاي زائد زياد است و ليزر موهاي زائد فايده اي نخواهد داشت. پس اگر در آزمايش ها مشخص شد مشکل هورموني نداريد، مي توانيد ليزر را شروع کنيد، اما بايد در نظر داشته باشيد که ليزر، تعداد موهاي زائد را هرگز صفر نمي کند. رفع موهاي زائد
خيلي ها گمان مي کنند اگر رشد موهاي زائدشان بعد از 2 تا 3 جلسه ليزردرماني متوقف شد، ديگر نيازي به ادامه درمان وجود ندارد. اين در حالي است که در هر مرحله از ليزر، تنها فوليکول موهايي که در فاز رشد قرار دارند، تحت تاثير اشعه ليزر قرار مي گيرند و از بين مي روند.
به عبارت ساده تر، زماني که شما براي ليزر موهاي زائد خود به پزشک مراجعه مي کنيد، ممکن است برخي از موها در فاز استراحت باشند و ليزر کوچک ترين تاثيري روي آنها نگذارد. به اين ترتيب، شما بايد 4 تا 6 جلسه موهاي زائد خود را ليزر کنيد تا در نهايت، تمام موها در فاز رشد، با اشعه ليزر تماس پيدا کنند. البته در بهترين شرايط هم، امکان رشد مجدد 25 درصد موهاي ليزر شده وجود خواهد داشت.

ليزر براي پوست هاي تيره و موهاي روشن مناسب نيست
زماني که انجمن پوست آمريکا اعلام کرد افراد با پوست هاي روشن و موهاي تيره، بهترين گزينه براي انجام ليزر موهاي زائد هستند، خيلي از افرادي که پوست هاي تيره يا موهاي کرکي و روشن داشتند، از انجام ليزر منصرف شدند. اما بهتر است اين گروه از افراد بدانند نسل هاي ابتدايي دستگاه هاي ليزر موهاي زائد، طول موج هاي کوتاهي داشتند و فقط فوليکول هاي تيره مو را تحت تاثير قرار مي دادند.

به همين دليل هم گاهي اين دستگاه ها، رنگ پوست تيره را با فوليکول سياه مو اشتباه مي گرفتند و با وارد کردن حرارت روي رنگدانه هاي پوست هاي تيره، سوختگي هاي شديدي را در برخي از طرفداران ليزر موهاي زائد ايجاد مي کردند.

اين در حالي است که اين روزها، دستگاه هاي ليزري مانند دايود يا ndYAG و با طول موج هاي بالا به بازار آمده اند که عمق نفوذ بيشتري به پوست دارند و خطر سوختگي را براي پوست هاي تيره کمتر مي کنند. ضمن اينکه دستگاه هاي شبه ليزر جديدي مانند آي پي ال هم در بازار وجود دارند که اثر خوبي در از بين بردن موهاي روشن، سفيد و کرکي خواهند داشت.

ليزر موهاي زائد در نواحي شکم و پهلو باعث ناباروري مي شود
يکي از نادرست ترين باورهاي رايج درباره ليزر موهاي زائد، اين است که اين روش درماني باعث آسيب رساندن به تخمدان ها و افزايش خطر ناباروري مي شود. اين در حالي است که عمق نفوذ اشعه اين نوع ليزر به داخل پوست، تنها تا حد ريشه يا فوليکول موهاست و به لايه دوم پوست هم نمي رسد؛ چه برسد به اينکه بخواهد روي ارگان هاي داخلي مانند تخمدان ها، تاثير منفي بگذارد و باعث ناباروري شود.

بهتر است بدانيد تاکنون هيچ تحقيقي در هيچ کجاي دنيا نتوانسته اين مساله را اثبات کند که ليزر موهاي زائد مي تواند باعث ناباروري شود، يا اگر در دوران بارداري انجام شود، روي جنين تاثير منفي مي گذارد. به عبارت ساده تر، با اينکه ممنوعيت انجام هر نوع ليزري در دوران بارداري توصيه مي شود، اما ممنوعيتي براي ليزر موهاي زائد در دوران بارداري وجود ندارد.
منبع: بيتوته